HOSTING - Så funkar det

2009-01-22
IT-Kostnaderna utgör ofta en av företagets största utgiftsposter. Att köpa, installera och driva servrar och mjukvaror kostar pengar och tar tid. Lösninge för många stavas därför "hosting".

Trots det möjligen diffust engelska namnet är innebörden tydlig. Hosting handlar om att låte en leverantör ta över driften och ansvaret för ett företags IT-lösningar.

En av fördelarna med hosting är att system och program kan anpassas efter företagets behov. Som kund kan du köpa enstaka tjänster eller hela paket med allt från e-påost och internetkoppling till CRM-system och samrbetsportal med versionshanterare. Tjänster som underlättar mobiliteten och samarbetet är särskilt populära. Det kan handla om att kunna samordna kalendrar eller dela dokument, oavsett var i världen de anställda befinner sig.

Lägg ut och tjäna in

Men blir det verkligen billigare? - Ja, det mesta tyder på att hosting lönar sig. Det kostar mindre att hyra än att äga sina IT-tjänster. Men den största vinsten tycks ändå vara tidsbesparingen. När någon annan sköter IT kan man koncentrera sig på sina affärer.

direkt ur: Entreprenörskap - från Forum för småföretagarforskning - januari 2009

 1. Prisjustering

  2018-07-01
  Priset för .se domäner höjs till 140 kr per år
 2. Server upgrades

  2016-09-28
  Statusreport (cont...)
 3. Flytt

  2016-09-11
  Serverhallen flyttas
 4. Prisjustering

  2014-12-06
  Priset för .se domäner höjs till 100 kr per år
Hosting-Priser
Produkt Pris
Grundavgift 200:- / mån
Fjärrapp. 300:- / mån
Open Office 0:- / mån
MS Office 100:- / mån

samtl. priser exkl. moms
uppdaterade 2008-11-01

Fjärrapplikationer

Finns ni på flera platser? Då rekommenderar vi att ni kör program och tjänster hos oss.

Läs mer
Virtuell server

Med en virtuell server får ni extra kraft. Den fysiska servern innehåller flera servrar, där ni erhåller en helt egen - med full kontroll.
Läs mer

Dedikerad Server

Om du önskar kan du hyra en dedikerad server hos oss. Funktionen är samma som med Co-Location men vi står för hårdvaran.
Läs mer

Co-Location

Co-Location innebär att att du placerar din server i vår serverhall. Antingen som fristående eller som del i vårt 19" ställage.
Läs mer